Krewetki hiszpańskie z czosnkiem i papryką chili.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki gotowane

    0,5 kg.
  • ząbki czosnku

    4
  • natka pietruszki

    1
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki czyścimy,czosnek i pietruszkę kroimy.Krewetki przekładamy do miski dodajemy czosnek ,paprykę,pietruszkę,smarujemy oliwą z oliwek ,mieszamy i odkładamy na 2 godz.do lodówki.Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy wszystko z miski i smażymy 2 min.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 20.03.2015 10:04
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat