Krewetki czerwone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    15 sztuk
  • masło

  • czosnek

    4-6 ząbków
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    2-4 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1/2 puszki
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
  • makaron pomidorowy

    2-4 garście
  • bazylia świeża

  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki rozmrażamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy ale nei przelewamy zimną wodą.
Krewetki przesmażamy na masełku z dodatkiem przeciśnietego przez praskę czosnku ok. 5 minut. Następnie dodajemy siekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz pomidory i przyprawy. Dusimy kolejne 5 - 10 minut. Na patelnie dodajmy makaron, mieszamy wszystko razem.
Przekładamy na talerze, dekorujemy listkami świeżej bazylii lub posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 05.07.2013 08:06
bardzo ciekawe
ilka_86 16.04.2012 09:41
bardzo apetyczne danie:)
Aida 19.11.2011 17:17
trzeba zatem spróbować :)
Ela15 19.11.2011 12:52
nigdy nie jadłam
Mati13 24.08.2011 20:12
ciekawe danie i ładnie podane
jolaxa1 23.07.2011 23:10
super
Aida 28.03.2011 11:32
dziękuje drogie Panie ;)
monika154 28.03.2011 11:27
pyszne
Małgorzata113 28.03.2011 10:40
świetny przepis
suzana 28.03.2011 10:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat