kremowy ambasador

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    1 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • prosek do pieczenia

    1 lyzeczka
  • jaja

    6 szt.
  • kisiel cytrynowy

  • galaretka brzoskwiniowa

  • masa

  • masło

    2 szt
  • cukier

    1.5 szkl.
  • żółtka

    7
  • kakao

    3 lyzki
  • mleko

    3 szkl.
  • budyń waniliowy

    2
  • Puszka brzoskwiń

  • gorzka czekolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zoltka utrzyj z cukrem na parze. wsyp polowe maki ,proszek do pieczenia oraz kisiel. wymieszaj. piane z bialek wymieszaj z ciastemi na koniec dodaj reszte maki .piecz 40 minut w 180 st. MASA: 2.5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. zoltka rozmieszaj ,dodaj reszte mleka i budyn. wymieszaj aby skladniki sie polaczyly a nastepnie dodaj do gotujacego sie mleka . mieszaj aby nie zrobily sie grudki . .ostudzona mase ucieraj z maslem . podziel na dwie czesci ,do jednej dodaj kakao i pol tabliczki pokruszonej czekolady . a druga pozostaw biala. Brzoskwinie odsacz z zalewy.czes owocow pokroj w niewielka kostke i dodaj do masy bialej ..syropem z brzoskwin nasacz ciasto . Na biszkopcie najpierw wyloz mase ciemna ,nastepnie nase biala .NA masie bialej poukladaj kawaleczki brzoskwini i zalej je tezejaca galaretka .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 23.10.2012 22:52
ale chętnie bym go zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat