Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe puree ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
woda zimna 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
masło 80 g
mleko 3,2% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe puree ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i myjemy. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Odcedzamy ziemniaki i miażdżymy. Dodajemy masło i mieszamy aż się stopi. Podgrzewamy mleko i dodajemy jak osiągnie wysoką temperaturę do ziemniaków. Ponownie całość mieszamy na puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak