Kremowe puree ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • woda zimna

    2 l
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    3 łyżki
  • masło

    80 g
  • mleko 3,2%

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i myjemy. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Odcedzamy ziemniaki i miażdżymy. Dodajemy masło i mieszamy aż się stopi. Podgrzewamy mleko i dodajemy jak osiągnie wysoką temperaturę do ziemniaków. Ponownie całość mieszamy na puree.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat