Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa za kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
kapusta pekińska 1/2 główki
kapusta biała 1/4 główki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
kminek do smaku
sól do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa za kapusty

Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażamy pokrojonego pora. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pobraną i pokrojoną pozostałą włoszczyznę, kapustę i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy kminkiem i miksujemy. Podajemy z drobnymi grzankami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.02.2014 14:27
ciekawa zupka
Wacław 21.01.2014 18:32
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak