Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy z mascarpone podany z pierożkami tortellini
- zupa pomidorowa krem
- pomidorowa z mascarpone i tortellini
Pomidorową można przygotować na wiele różnych sposobów. Jako, że uwielbiamy ją w każdej postaci - warto sięgnąć po zupę pomidorową krem z dodatkiem tortellini!
Kroki postępowania
W garnku zeszklić na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Dodać pomidory z puszki (bez skórek) razem z zalewą i koncentrat pomidorowy. Wlać bulion i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
W tym czasie w drugim garnku zagotować posoloną wodę. Na wrzątek wsypać pierożki tortellini i gotować według przepisu podanego na opakowaniu. Do zupy dodać mascarpone i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz cukrem. Zmiksować blenderem na gładki krem.
Rozlać do misek. Do każdej włożyć porcję pierożków i udekorować bazylią.