Kremowa zupa brokułowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    450 g
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka biała

    1 szt
  • seler

    ćwiartka
  • por (biała część)

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Marchewki, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora przekrawamy wzdłuż i siekamy.
2. Cebulę dajemy w całości, żeby potem można było łatwiej ją wyjąć.
3. Warzywa zalewamy wodą i gotujemy aż trochę zmiękną. Do gotującego bulionu wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
4. Do kubka odlewamy trochę zupy i rozrabiamy ze śmietaną po czym wlewamy z powrotem do garnka i całość mieszamy.
5. Gotową zupę miksujemy blenderem. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 13.01.2014 10:05
lubię takie zupki
Bernadeta1 12.04.2013 00:26
bardzo lubię taką zupkę
Sisterskitchen 05.04.2013 14:38
mniam, uwielbiam brokuły
Karolina32 05.04.2013 14:07
Wygląda przepysznie!
beniaminek 05.04.2013 13:40
fajne danie
Megg 05.04.2013 12:30
wygląda bardzo smakowicie :)
Anonimowy 05.04.2013 12:29
smakowicie wygląda!
iwi 05.04.2013 11:55
Pyszna i zdrowa zupa dla dużych i małych.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat