kremowa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 sztuki
  • pomidory w puszce

    1 duża puszka
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • por

    1 kawałek
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • liść laurowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekana cebulę oraz czosnek. Podsmażamy ok 2 minut po czym dodajemy mięso oraz warzywa i wlewamy tylko tyle wody aby całość zakryć. Wrzucamy ziele oraz liść laurowy. Gotujemy ok 45 minut na małym ogniu. Gdy warzywa oraz skrzydełka będą miękkie wyjmujemy je zostawiając tylko marchewkę,natomiast dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem. Doprowadzamy do wrzenia i podgotowujemy ok 2-4 minut. Po zdjęciu z ognia miksujemy wszystko blenderem aby powstał krem i doprawiamy solą,cukrem oraz śmietaną. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 04.07.2012 14:29
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat