Krem z zielonej herbaty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • śmietana kremówka

    400 ml
  • cukier

    5 łyżek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • herbata zielona

    7 liścista
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, śmietanę, herbatę, cukier należy podgrzać na małym ogniu, do momentu aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i dodaj żelatynę namoczoną w 3 łyżkach wody. Całość należy podgrzać do momentu, aż żelatyna się rozpuści. Mus należy powlewać do salaretek i wstawić do lodówki aby krem zastygnął.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 04.05.2013 18:13
bardzo smaczne
Bernadeta1 27.04.2013 10:12
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 31.03.2013 09:17
ciekawy przepis
wiola333 21.03.2013 13:18
bardzo smaczny pzepis
rjustysia 31.01.2013 11:21
Bardzo chętniespróbuję ten przepis :)
Pietruszka 15.10.2012 21:47
fajne
Fiffi 14.10.2012 22:52
a te liście tak zostają w tym kremie? super krem
jozefinach 12.10.2012 22:25
Ciekawa jestem smaku tego kremu.
anika711 17.09.2012 19:34
Bardzo lubię pić zieloną herbatę - a teraz skuszę się na tą wersję
Ada-Gaba 08.09.2012 10:16
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat