Krem z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode pory

    1 pęczek
  • ziemniaki

    3-4 sztuki
  • skrzydełka

    2-3 sztuki
  • marchew

    1-2 sztuka
  • grzanki

    1-2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białe części pora i ziemniaczki pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do gotującego się wywaru ze skrzydełek i marchwi. Całość gotować do miękkości. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyjąć marchew i skrzydełka. Pozostałość zmiksować. Zupę rozlać do talerzy i do każdej dodać ½ łyżeczki oliwy smakowej (ja daję bazyliową lub czosnkową). Następnie wierzch posypać grzankami (najbardziej pasują mi do tego czosnkowe jeśli daję oliwę czosnkową to grzanki daję zwykłe lub ziołowe).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 24.12.2011 11:07
muszę spróbować
tomek18 16.08.2011 09:50
super
tomek18 16.08.2011 09:50
super
matii6 09.02.2011 19:17
świetny
alaaa 09.02.2011 18:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat