Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory bez skóry
2 puszki -
cebula
1 szt -
czosnek
2 ząbki -
masło
2 łyżki -
olej
1 łyżka -
Bazylia suszona Prymat
0,5 łyżeczki -
pomidory suszone Smak
3 szt -
bulion drobiowy
1 litr -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
sól, pieprz
-
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
fasola
2 puszki -
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt -
oregano
0,25 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i bazylią.
Całość przełożyć do garnka, zalać bulionem z drobiu, gotować około 20 minut. Dodać bazylię, oregano, pieprz. Jeżeli potrzeba to posolić do smaku. Można dodać kilka kropel w płynie.
Z zupy wyjąć liście laurowe i ziele angielskie i przy pomocy blendera zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać i na koniec dodać przepłukaną wrzątkiem czerwoną fasolę z puszki. Całość dobrze podgrzać, ale już nie gotować. Podając posypać pociętymi listkami świeżej bazylii.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)