Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i bazylią.

Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i bazylią.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    2 puszki
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • pomidory suszone Smak

    3 szt
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • fasola

    2 puszki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • oregano

    0,25 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i bazylią.

Na dużej patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Przesmażyć krótko czosnek, dodać cebule pokrojoną w kostkę , zeszklić. Posypać 1 łyżką mąki i smażyć jeszcze minutę mieszając . Dodać pomidory z zalewą, suszone włoskie pomidory, liście laurowe, ziele angielskie i dusić ok. 10 minut.
Całość przełożyć do garnka, zalać bulionem z drobiu, gotować około 20 minut. Dodać bazylię, oregano, pieprz. Jeżeli potrzeba to posolić do smaku. Można dodać kilka kropel w płynie.
Z zupy wyjąć liście laurowe i ziele angielskie i przy pomocy blendera zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać i na koniec dodać przepłukaną wrzątkiem czerwoną fasolę z puszki. Całość dobrze podgrzać, ale już nie gotować. Podając posypać pociętymi listkami świeżej bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Klausia 09.02.2016 20:11
miseczka zabójcza :D
cukiereczek 08.05.2014 17:52
uwielbiam takie zupy
Maria 70 07.10.2013 23:39
Zrobiłam zupkę wg tego przepisu ,jest super smaczna .
Cranberry 03.10.2013 11:06
Fajny kremik
msmors 03.10.2013 10:58
ciekay krem pomidorowy
Barbara13 03.10.2013 10:33
Bardzo lubię taki krem:)
Ola1984 03.10.2013 09:43
Uwielbiam krem z pomidorów, nie łączyłam go nigdy z fasolą, choć wydaje się to świetny duet.
Renataj 03.10.2013 09:31
Warto wypróbować.
bogusia19 03.10.2013 09:27
musi być smaczny
Ania321 03.10.2013 09:27
na pewno pyszny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat