Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
por 1 szt
seler korzeniowy kawałek
liście selera
Liść laurowy suszony Prymat 2
śmietana 30% 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kurczaka

Kroki postępowania

1
Kurczaka pokroić w kostkę. W rondelku roztopić masło, dodać mięso i podsmażyć.
Krok 1 - Krem z kurczaka foto
2
Warzywa umyć i obrać. Ziemniaki i selera pokroić w kostkę, pietruszkę, marchew i pora w krążki.
Krok 2 - Krem z kurczaka foto
3
Podsmażone mięsko zalać 2 szklankami wody, dodać warzywa i listek laurowy. Gotować, aż warzywa zmiękną.
Krok 3 - Krem z kurczaka foto
4
Wyjąć listki laurowe i zmiksować zupę. Przyprawić do smaku i zabielić śmietaną.
Krok 4 - Krem z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak