Krem z jarmużu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • liść laurowy

    3
  • ziele angielskie

    3
  • jarmuż

    500 g
  • mleko kokosowe

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem z jarmużu foto
Wstawiamy wywar z pora i całego selera. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 2 - Krem z jarmużu foto
Marchewkę i pietruszke kroimy w kostkę.
Krok 3 - Krem z jarmużu foto
Dorzucamy do wywaru i gotujemy 20 minut.
Krok 4 - Krem z jarmużu foto
Następnie dodajemy umyty i pokrojony jarmuż (ja użyłam zapakowanego juz pokrojonego i umytego). Gotujemy 20 minut i blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na sam koniec wlewamy mleko kokosowe . Ile? ile chcemy :)
Krok 5 - Krem z jarmużu foto
Życze wszystkim smacznego :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 05.02.2016 15:18
Warto spróbować tymbardziej, że jest bardzo zdrowy ;)
kuchcik89 30.09.2015 19:45
nie jadłam jeszcze jarmużu :) jestem ciekawa jego smaku :)
jagoda5913 30.09.2015 19:42
ciekawe jak to smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat