Krem z jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szkl
  • białka

    6 szt
  • cukier

    1/4 szkl
  • ekstrakt z wanilii

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzać do zagotowania, szybko wymieszać z pianą z białek, cukrem i wanilią.Wlać do posmarowanych tłuszczem pucharków. posypać gałką muszkatołową. Ogrzewać przez 10 minut w mikrofali. Krem jest gotowy gdy w środku jest gesty a na brzegach pucharków ścięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 16.06.2011 00:10
niezłe
Małgorzata72 14.04.2011 08:43
proste, super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat