Krem z cebuli na rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Rosół

  • mięso wołowe

    600 g
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • por

    1/3 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta włoska

    plaster

Dodatkowo

  • cebula

    3-4 szt
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem z cebuli na rosole foto
Z mięsa wołowego i warzyw ugotować rosół, doprawić.
Krok 2 - Krem z cebuli na rosole foto
Cebulę skroić w pióra i usmażyć na maśle.
Krok 3 - Krem z cebuli na rosole foto
Mięso obrać i wraz z warzywami, w tym z cebulą, zmiksować na gładki krem.
Krok 4 - Krem z cebuli na rosole foto
Podawać z ulubionymi dodatkami. Na wierzch zmielić pieprz kolorowy.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka17 29.11.2017 17:01
Wygląda bardzo smacznie
Bernadeta1 28.11.2017 20:36
Na pewno pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat