Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 6 szt
ziemniak 2 szt
woda 3 l
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szczypty
sól 3 szczypty
śmietana 18 proc 50 g
Kolendra cała Prymat 1 łyżka
imbir 5 cm
oliwa 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z buraków

Kroki postępowania

1
Na rozgrzaną oliwę z oliwek dodajemy ziarna kolendry z tartym imbirem. Smażymy przez minutę.
Krok 1 - Krem z buraków foto
2
Obrane buraki kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.
Krok 2 - Krem z buraków foto
3
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Zalewamy wodą do wysokości gdzie sięgają warzywa i gotujemy przez godzinę.
Krok 3 - Krem z buraków foto
4
Miksujemy warzywa na gładką masę.
Krok 4 - Krem z buraków foto
5
Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 10 minut.
Krok 5 - Krem z buraków foto
6
Wylewamy nasz krem do bulionówki i dodajemy jedną łyżkę gęstej śmietany. Doprawiamy czarnym pieprzem.
Krok 6 - Krem z buraków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.11.2016 17:18
smaczna zupka
KORAL 28.11.2016 13:35
Bardzo fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak