Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z borowików świeżych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borowiki 700 gram
cebula 2 szt
rosół drobiowy 1 litr
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta
sól do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki
ser żółty starty 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z borowików świeżych

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy.
Grzyby dokładnie myjemy i kroimy w małe plasterki. Grzyby i cebulę dusimy na maśle.

1/5 części grzybów uduszonych odkładamy.
Wlewamy rosół, przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, miksujemy.

Resztę grzybów dodajemy do zupy oraz dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec wsypujemy ser żółty.

Zupę podajemy posypaną posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 30.01.2015 11:33
super przepis.
Malinka 29.01.2015 15:58
Jak z borowików to na pewno smaczny :)
Gracer 29.01.2015 14:43
smaczna taka zupa
Grazyna0211 29.01.2015 14:18
aromatyczna zupa
Pyszota 29.01.2015 13:58
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak