krem z bobu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kostki rosołowe Kucharek

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • margaryna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę szatkujemy i szklimy na łyżce margaryny. Następnie dodajemy posiekany czosnek i mąkę, chwilę smażymy, uważamy aby nie zbrązowić mąki. Dolewamy wodę i dodajemy bób.Gotujemy do miękkości. Gdy bób jest miękki dodajemy kostkę. Chwilę gotujemy a następnie miksujemy. Dodajemy śmietanę i całość doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 06.08.2014 19:44
bardzo fajny kremik smakowicie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat