krem z białego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleka

    500 ml
  • jajka

    3
  • masła

    70 g
  • sera białego

    200 g
  • cukru pudru

    100 g
  • budyń waniliowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy budyń na mleku wg przepisu na opakowaniu. Następnie ucieramy miękkie masło z żółtkami i cukrem pudrem. Powoli dodajemy ostudzony budyń waniliowy i mieszamy. Dodajemy zmielony biały ser i ubitą z białęk pianę. Mieszamy łyżką. Gdy powstaną nam grudki przecieramy krem przez sito. idelany do tortów i babeczek z owocami. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 24.01.2012 17:58
smaczne
Margo1 09.12.2011 08:39
musi być pyszny
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat