Krem z bananami i curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • mleko

    2 szklanki
  • śmietana 22-procentowa

    1 szklanka
  • banan

    2 sztuki
  • chuda szynka

    15 dag
  • mielona kolendra Prymat

    1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1/2 łyżeczka
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • imbir

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • groszek konserwowy

    15 dag
  • przyprawa curry

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem, stale mieszając. Dodać mleko i śmietanę. Gotować na średnim ogniu 10 min. Banany obrać, zmiksować, dodać do zupy i wymieszać. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem Prymat, ziołami Prymat, przyprawą curry Prymat i cukrem. Szynkę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki. Groszek osączyć z zalewy. Zupę podać w wazie, posypać szynką i groszkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (101)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 10.04.2015 07:53
ciekawe połączenie smaków
jeanette_v 09.02.2012 20:02
Jejciu no niesamowite,...
Iza10 07.02.2012 08:51
trzeba mamuske namowic na ten przepis : )
jolita 04.02.2012 08:19
super
jolita 04.02.2012 08:19
super
jolita 04.02.2012 08:19
super
IrenaM 23.01.2012 13:46
szkoda, że obecnie nie mogę jeść bananów :(
JUSTYNA61 20.01.2012 16:08
pierwszy raz się z takim połączenie spotykam więc na pewno spróbuję go zrobić
[email protected] 15.01.2012 17:20
mmnniam
SylwiaMagdaSabin 09.01.2012 21:50
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat