krem waniliowy

krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • jajko

    2 szt
  • mączka kukurydziana

    20 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • cukier puder

    20 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem waniliowy

mleko z cukrem zagotować dodać mączkę i żółtka zagotować dodać ubite białka napełnić do misek i dać do lodówki do zakrzepnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iknkirke 02.12.2011 12:09
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat