Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    1 szklanka
  • smietana 18%

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyzka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Wlać rozmącony budyń i cały czas mieszając ponownie zagotować. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem. Połączyć z budyniem uważając, aby masa się nie zwarzyła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat