Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Krem waniliowy

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
8 g
Sklep Prymat
cukier
10 dkg
cukier wanilinowy
1/2 opakowanie
śmietanka
125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić we wrzącej wodzie do 60ml, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. ubić pianę i śmietankę. Do żółtek wlać powoli ostudzoną żelatynę mieszając a gdy zacznie gęstnieć dodać pianę i śmietankę. Wszystko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 07.06.2011 18:03
do Margo: dodane przez ciebie zdjecie przedstawia krem z przepisu tomka czy fragment zwykłego budyniu?
darus 14.05.2011 15:39
super
Juleczka20 18.04.2011 07:46
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak