Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    8 g
  • cukier

    10 dkg
  • cukier wanilinowy

    1/2 opakowanie
  • śmietanka

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić we wrzącej wodzie do 60ml, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. ubić pianę i śmietankę. Do żółtek wlać powoli ostudzoną żelatynę mieszając a gdy zacznie gęstnieć dodać pianę i śmietankę. Wszystko wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 07.06.2011 18:03
do Margo: dodane przez ciebie zdjecie przedstawia krem z przepisu tomka czy fragment zwykłego budyniu?
darus 14.05.2011 15:39
super
Juleczka20 18.04.2011 07:46
bardzo fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat