Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 g
cukier 10 dkg
cukier wanilinowy 1/2 opakowanie
śmietanka 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić we wrzącej wodzie do 60ml, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. ubić pianę i śmietankę. Do żółtek wlać powoli ostudzoną żelatynę mieszając a gdy zacznie gęstnieć dodać pianę i śmietankę. Wszystko wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 07.06.2011 18:03
do Margo: dodane przez ciebie zdjecie przedstawia krem z przepisu tomka czy fragment zwykłego budyniu?
darus 14.05.2011 15:39
super
Juleczka20 18.04.2011 07:46
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak