Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szpinakowy z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 10 dag
bulion warzywny 0,7 l
ryż 1 torebka
jajko 2 szt
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szpinakowy z jajkiem

Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na mniejsze kawałki. Szpinak opłukać, osuszyć i przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać śmietanę i rozdrobnić blenderem. Bulion zagotować, dodać szpinak i ryż. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę ostudzić i rozdrobnić blenderem. Podawać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 09.03.2014 12:11
rewelacyjny
Janina 06.03.2014 07:23
Samo zdrowie i jeszcze smaczny;)
Magula 05.03.2014 13:03
Ciekawy przepis, ja już widzę szpinak w składnikach więc chyba jest ok
V_kuchareczka 05.03.2014 12:57
pyszny kremik
adelajda 05.03.2014 12:11
mi będzie smakowało :)
Krystyna32 05.03.2014 12:05
nadal szwankuje lista :) szpinak jest i to na pierwszym miejscu
halina17 05.03.2014 11:55
W składnikach nie ma szpinaku czy nie mogłaś dodać? czy nadal szwankuje lista dodawania składników?Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak