krem szparagowy z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi z puszki

    25 dkg
  • bulion drobiowy

    2 szklanki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • wędzony łosoś

    50 gram
  • koperek

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

    szczypta
  • żółtko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi odsączamy i gotujemy z bulionem,następnie miksujemy i ponownie gotujemy.Śmietanę mieszamy z żółtkiem i wlewamy do zupy i mieszając podgrzewamy.Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny pieprzem cukrem i solą,następnie dodajemy wędzonego łososia pokrojonego w cienkie paseczki,posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 21.05.2011 07:47
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat