Krem śmietankowy z kokosem i rumem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szkl. mleka

    1
  • torebka budyniu śmietankowego

    1
  • łyżki wiórkow kokosowych

    3
  • łyżki cukru kryształu

    3
  • łyżki cukru pudru

    2
  • g masła

    100
  • rum

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki zalać 0,5 szkl. mleka, zagotować, dodać cukier kryształ. W reszcie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do wrzącego płynu, gotować energicznie mieszając 2-3 min. Odstawić pod szczelnym przykryciem do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem aż zbieleje, dodawać po łyżce zimnego budyniu, zmiksować na gładką masę. Na koniec dodać rum, dokładnie wymieszać. Stosować do przekładania biszkoptów, bułeczek, ciastek... Można oczywiście zrobić z podwójnej porcji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 12.06.2012 09:28
super
Anna133 27.04.2012 17:43
jakas inna odmiana jest potzrebna
Agnieszka/picola 14.02.2012 22:36
dobre
SylwiaMagdaSabin 26.11.2011 15:30
mmmm coś dla mnie
Agnik 13.07.2011 11:49
kokos cudo
caroline1983 28.02.2011 12:26
musi być pyszny :)
wiktor188 28.02.2011 10:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat