Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowo-paprykowy z tostami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 1 szt
pomidor 5 szt
papryka czerwona 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
seler kawałek
jogurt naturalny 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
bułka 2 szt
ser żółty 4 plastry
jajko 1 szt
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowo-paprykowy z tostami

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Warzywa umyć i związać nitką.W garnku wstawić ok 1 l wody. Przełożyć do wody związane warzywa i zagotować. Zmniejszyć ogień. W tym czasie pomidory umyć i przekroić na ćwiartki. Paprykę oczyścić z nasion . Pomidory i paprykę, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić do piekarnika- ja nastawiłam tryb grill- na 20 minut. Tak aby warzywa podpiekły się i skórka ładnie odchodziła. Związane warzywa wyciągnąć z wywaru, przełożyć do niego paprykę, pomidory, pomidory z puszki wraz z sokiem. Gotować na małym ogniu ok 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zblendować. Przygotować tosty: użyłam do nich już lekko czerstwej bułki z suszonymi pomidorami. Bułki przeciąć , przełożyć do ciepłego mleka. Zostawić na 2-3 minuty. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Nie ściągać z patelni, położyć na tostach ser i przykryć pokrywką do momentu roztopienia sera. Zupę podałam z makaronem oraz jogurtem naturalnym. Smacznego:)
zapraszam na mój blog www.wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.com

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2013 11:12
fajny przepis, podoba mi się
tessinka 29.03.2013 21:47
lubię takie dania
beniaminek 29.03.2013 21:35
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak