Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem piernikowo-kasztanowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 10 dag (obranych)
biała czekolada 10 dag
mleko 150 ml
cukier 3 łyżki
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem piernikowo-kasztanowy

Kasztany obrać i uprażyć w piekarniku lub na patelni, następnie bardzo drobno rozdrobnić przy pomocy blendera.
20 dag ciasta piernikowego pokruszyć, dodać połamaną czekoladę . Mleko zagotować z cukrem i miodem, gorącym zalać pierniki, mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady, powstałą masę zmiksować i wymieszać z kasztanami, przełożyć do słoiczka i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 28.01.2017 22:22
świetny :)
Olga_SK 28.01.2017 20:26
Super pomysł :) Ależ to musi bosko pachnieć!
iziona 28.01.2017 19:31
Niestety nie ma możliwości jego wpisania i dlatego jest podane w opisie.
Wiktoria29 28.01.2017 18:14
świetny pomysł, w składnikach brakuje ciasta piernikowego ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak