Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 2 szt
ząbek czosnku 4 szt
wino białe wytrawne 180 ml
masło 3 kostki
śmietana 30% 200 ml
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżki
sól do smaku 2 szczypty

Porada

Krem pieczarkowy świetnie się nadaje do kurczaka jak i schabu.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Obieramy pieczarki i kroimy w ćwiartki.
Krok 1 - Krem pieczarkowy foto
2
Szatkujemy drobno w kostkę cebulę oraz czosnek.
Krok 2 - Krem pieczarkowy foto
3
Na rozgrzanym oleju smażymy około 2 minuty cebulę i czosnek. Po usmażeniu przekładamy do miski.
Krok 3 - Krem pieczarkowy foto
4
Na tej samej patelni smażymy pieczarki około 20 minut. Po 20 minutach dokładamy cebulę i czosnek. Dolewamy wino i gotujemy aż odparuje.
Krok 4 - Krem pieczarkowy foto
5
Dorzucamy 3 kostki masła i czekamy aż się stopi.
Krok 5 - Krem pieczarkowy foto
6
Dolewamy śmietankę. Po około 5 minutach doprawiamy białym pieprzem i solą.
Krok 6 - Krem pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.04.2015 08:17
super krem
Michał2 09.04.2015 21:53
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak