Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wywar

marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 kawałek mały
skrzydełka kurczaka 2 szt

Lista składników

pieczarki 500 g
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 30% 200 ml
bułka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Serlerki obieramy myjemy
Krok 1 - Krem pieczarkowy foto
2
/Marchewka obrana gotowa do wywaru
Krok 2 - Krem pieczarkowy foto
3
Pieczarki obieramy i kroimy według uznania nie musicie sie bardzo starać bo i tak je zmiksujemy
Krok 3 - Krem pieczarkowy foto
4
całośc gotujemy okolo 1,5 godziny dodajemy trochę soli i kucharka
Krok 4 - Krem pieczarkowy foto
5
wyciągamy skrzydełka kurczaka obieramy i miksujemy całość
Krok 5 - Krem pieczarkowy foto
6
Śmietanę zalewany zmiksowanym kremem aby ją zagrzać
Krok 6 - Krem pieczarkowy foto
7
Śmietanę dodajemy przez sitko aby nie było grudek
Krok 7 - Krem pieczarkowy foto
8
Bułkę kroimy na kostkę i smażymy na patelni polanej i rozgrzanym oleju
Krok 8 - Krem pieczarkowy foto
9
Smacznego
Krok 9 - Krem pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak