krem mleczno kawowy

krem mleczno kawowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • mąka

    40 g
  • cukier waniliowy

  • cukier

    20 g
  • kawa

    10 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem mleczno kawowy

Półtora szklanki mleka rozrobić z mąką i cukrem waniliowym. Żółtko utrzeć z cukrem. Pozostałe mleko zagotować. Żółtka zaparzyć wrzącym mlekiem, dodać mleko z mąką i wanilią, kawę- wymieszać. Mieszaninę podgrzewać na ogniu, stale mieszając, do zagotowania. Zdjąć z ognia i mieszać do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat