krem malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 sztuki
  • śmietanka słodka

    1 filiżanka
  • cukier

    2 łyzki
  • mąka

    2 łyżki
  • maliny świeże

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka, cukier, mąkę i zmiksowane owoce utrzeć na jednolitą masę, dodać śmietankę i stale mieszając, gotować, aż zgęstnieją. Rozłożyć krem do kieliszków od wina i wstawić do lodówki. Przybrać pianą z białek,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 27.11.2011 10:00
uwielbiam maliny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat