Krem kawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    200 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • napar z kawy( mocny)

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę należy schłodzić w lodówce i ubić, podczas ubijania dodać cukier puder, na końcu wlewać po łyżeczce mocnego naparu z kawy. Tak przygotowany krem można podawać jako deser, np. z biszkoptami lub jako przełożenie do ciast. Wówczas można dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 09.07.2012 21:48
świetny
RenataZ-et 17.02.2012 21:49
idealny krem do przekładania ciast
Karol P 05.01.2012 12:55
bardzo apetyczny
Jaheira11 14.07.2011 23:29
pyszności
Barbara55 21.06.2011 16:59
smaczny
kielcok1 27.05.2011 12:16
dla mnie bomba
pioge7 02.03.2011 16:21
mniam
rakow2 17.02.2011 15:30
słodziutki, tłuściutki
kiziolek201 15.02.2011 18:05
Super
Iwusia 01.12.2010 10:45
ciekawy kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat