Krem kardynała

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówki

    200 ml
  • cukru

    30 g
  • winogrona

    200 g
  • migdałów

    1 garść
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki. Następnie połowę winogron miksujemy z 10 g cukru pudru i sokiem z cytryny. Kremókę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy pozostały cukier puder. Do kremówki dodajemy mus winogrony i delikatnie mieszamy. Następnie krem układamy na biszkopcie i dekorujemy pozostałymi winogronami i obranymi migdałami. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ogi18 06.12.2011 22:06
super
MAR3STA 28.11.2011 18:49
fajny, zrobię taki
Margo1 25.11.2011 08:37
pomysłowe
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat