Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka
1/2 szklanki
woda
1 l
masło
1 łyżka
koperek
1/2 pęczka posiekany
Sklep Prymat
chleb tostowy
4 kromki
masło
2 łyżki
olej
2 łyżki
kalafior
3 szkl.
kalafior
3 różyczki
ziemniaki
3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :

Części kalafiora, ziemniaki , pierś z kurczaka , marchew- zalać bulionem i gotować 45 minut. Na patelni podsmażyć na maśle połowę pokrojonego koperku , dodać do zupy , wlać śmietankę , mięso podzielić na kawałki i włożyć do garnka
Zmiksować zupę w malakserze - doprawić do smaku .
Z chleba tostowego zrobić grzanki na oleju z masłem .Podawać zupę w filiżankach posypaną grzaneczkami i koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 17.12.2011 21:21
może być dobre
Agnik 17.12.2011 21:21
może być dobre
eli_555 20.11.2011 23:12
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak