Krem kakaowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
  • jaja

    3 szt
  • cukier

    1 szkl
  • kakao

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja z cukrem ubić nad parą na puszystą jednolitą masę tak aby cukier był całkowicie rozpuszczony masło rozetrzeć na puszystą masę i dalej ucierając dodawać stopniowo masę jajeczno cukrową gdy wszystkie składniki będą już dokładnie utarte dodać przesiane kakao i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat