krem jajeczny z winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • cukier

    5 łyzki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczka
  • wino

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem dodawać małymi porcjami wino i ucierać dalej wcześniej w gorącej wodzie rozpuścić żelatynę gęstą papkę żelatyny rozprowadzić odrobiną wina i część porcji dodać do ucieranych żółtek po czym dodać sztywną pianę z białek i resztę żelatyny krem rozłożyć do miseczek i odstawić do zastygnięcia w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat