Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

krem jajeczny z winem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja
5 szt
cukier
5 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczka
Sklep Prymat
wino
250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: krem jajeczny z winem

Żółtka utrzeć z cukrem dodawać małymi porcjami wino i ucierać dalej wcześniej w gorącej wodzie rozpuścić żelatynę gęstą papkę żelatyny rozprowadzić odrobiną wina i część porcji dodać do ucieranych żółtek po czym dodać sztywną pianę z białek i resztę żelatyny krem rozłożyć do miseczek i odstawić do zastygnięcia w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak