Krem jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śnieżka

    1 szt
  • mleko

    200 ml
  • jabłka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śnieżkę ubijamy według przepisu. Dojrzałe słodkie jabłka ( miałam papierówki) obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Mieszamy dokładnie z ubitą śnieżką. Możemy dodać cynamonu. Chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 05.09.2013 16:47
szybki deserek na czasie
Grażyna13 20.08.2012 15:53
bezpośrednio, i to bardzo, bo jabłka ciemnieją :)
pacpaw 19.08.2012 21:57
bezpośrednio do spożycia czy używamy go jako krem do wypieków?
parysek10 13.08.2012 19:05
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat