Krem czekoladowo-kokosowy z avocado i pistacjami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1 duże dojrzałe
  • pistacje posiekane

    2 łyżki
  • cukier trzcinowy

    do smaku
  • czekolada w proszku

    2-3 pełne łyżki
  • mleko w proszku

    kokosowe 2-3 łyżki
  • mąka

    kokosowa 2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem czekoladowo-kokosowy z avocado i pistacjami foto
Bardzo dojrzałe miękkie avocado przeciąć wzdłuż, wydobyć pestkę, a miąższ wybrać łyżką i rozgnieść widelcem. Połączyć z posiekanymi pistacjami.
Krok 2 - Krem czekoladowo-kokosowy z avocado i pistacjami foto
Dosypać cukier trzcinowy i czekoladę w proszku.
Krok 3 - Krem czekoladowo-kokosowy z avocado i pistacjami foto
Mieszać, aż składniki równomiernie się połączą.
Krok 4 - Krem czekoladowo-kokosowy z avocado i pistacjami foto
Na koniec dosypać mąkę kokosową i kokosowe mleko w proszku - wymieszać do połączenia i zgęstnienia.
Krok 5 - Krem czekoladowo-kokosowy z avocado i pistacjami foto
Gotowy krem przełożyć do szczelnie zamykanego pojemniczka i schłodzić przed podaniem.
Habibi
Krem można podać z dodatkiem domowego ciasta, drobnych biszkoptów lub herbatników albo z połamanym suchym waflem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Camill 02.02.2015 11:04
trafione w moj smak :}
kloruś 31.01.2015 14:08
wygląda fantastycznie!
jola91 30.01.2015 23:02
Taka zdrowa wersja :)
ada.la 30.01.2015 22:27
wygląda na pyszny krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat