Krem brokułowy z quinoa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2,5 litra
  • quinoa

    1/2 szklanki
  • orzechy włoskie

    kilka sztuk
  • orzechy nerkowca

    kilka sztuk
  • brokuły

    500 gram
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Quinoa płuczemy, zalewamy szklanką wody i gotujemy na małym ogniu, gdy wchłonie całą wodę wyłączamy płomień.

W osolonej i wrzącej wodzie gotujemy różyczki brokuła al dente - około 4 - 5 minut. Ugotowanego brokuła odcedzamy nad innym garnkiem, aby zachować wodę z gotowania. Następnie dokładnie miksujemy, dodając około 2-3 szklanki wody z gotowania. Gęstość zupy regulujemy dodając więcej lub mniej wody.

Na koniec zupę doprawiamy do smaku, dodajemy ugotowaną kaszę, posypujemy orzechami i polewamy odrobiną oliwy.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 09.05.2013 13:14
bardzo oryginalna zupka
dodi 09.05.2013 09:17
smakowita zupka
Pyszota 09.05.2013 09:15
uwielbiam krem brokułowy
aisoglam 09.05.2013 08:57
Bardzo lubię takie zupy :)
Agnieszka-87-25 09.05.2013 08:39
ale pyszne musi to być
Paolcia 09.05.2013 08:28
bardzo ładnie i apetycznie wygląda :)
msmors 09.05.2013 07:52
super krem
Janina 09.05.2013 07:30
Ładnie podane
Magula 09.05.2013 07:12
apetycznie wygląda ten kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat