Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowo-jaglany z fetą i prażonym słonecznikiem
Przygotować bulion. Skrzydełka umyć i przełożyć do garnka z wodą. Warzywa obrać, umyć i pokroić, a następnie włożyć do gotujących się skrzydełek z kurczaka. Dodać ziele, liść laurowy, pieprz oraz sos sojowy. Gotować do uzyskania intensywnego wywaru.
Brokuł ugotować osobno, w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, a po ugotowaniu odlać wodę.
Do garnka z brokułem wlać bulion razem z marchewką, pietruszką oraz porem i zmiksować całość na krem. Doprowadzić zupę do wrzenia i wsypać kaszę jaglaną, przelaną wcześniej wrzątkiem. Po 10 minutach dodać serek topiony i gotować całość do miękkości kaszy i rozpuszczenia serka.
Doprawić krem solą i pieprzem. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, a ser feta pokroić w kostkę. Gorący krem podawać posypany serem feta i prażonym słonecznikiem.