Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem adwokatowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier adwokat 150 ml
śmietana kremówka 1 szklanka
serek mascarpone 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 listki

Porada

Małe słodkie co nie co, delikatny w smaku krem adwokatowy w kieliszkach z białej czekolady to propozycja dla prawdziwych fanów słodkości, jeden taki kieliszek z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Kremem możemy przekładać również torty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem adwokatowy

1. Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji.
Dobrze schłodzoną kremówkę, łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu, nie przerywając miksowania wlewamy cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę.

Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy z kremu rozetki do czekoladowych kieliszków, dekorujemy kwiatuszkami, schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.04.2017 10:51
smaczny kremik :)
ilka01 18.04.2017 11:00
wygląda super :)
Edith85 18.04.2017 09:48
Pyszny kremik
gosia56 18.04.2017 08:52
na pewno pycha;)
Madzai 17.04.2017 22:46
Wspaniały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak