krążki papryki zapiekane na tostach

krążki papryki zapiekane na tostach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pieczywo tostowe

    4 kromki
  • ser

    4 plasterki
  • pomidory

    do dekoracji
  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • papryka zielona

    1 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krążki papryki zapiekane na tostach

Cebulę pokroić w cienkie talarki, papryki w cienkie paseczki. Rozgrzać na patelni olej i mieszając, podsmażyć na nim cebulę i papryki. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać słodką paprykę. Dolać 1/2 szklanki zimnej wody, zagotować, odparować. Na koniec przyprawić do smaku.
Tosty ułożyć na żaroodpornym talerzu, pokryć sosem z papryki i przykryć plasterkami sera. Zapiekać 5 minut. Przed podaniem ozdobić ćwiartkami pomidora i natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

barbara11561 16.04.2011 11:10
Super sprawa taki tost:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat