Przepis i sposób przygotowania na: Krążki bezowe.
Kroki postępowania
Białka ubijamy ze szczyptą soli ,następnie dodajemy stopniowo cukier ,cały czas ubijając. Pod koniec wlać ocet (sok) .
I w ten sposób jesteśmy już zabezpieczeni i gotowi do każdego startu.
W naszej rodzinie wszyscy lubimy desery bezowe. Mogą być bardzo proste ,jak i bardziej wyrafinowane .Krążki bezowe ,małe i duże ,zawsze czekają u nas na zaspokojenie niespodziewanego apetyt na...i tutaj mamy duże pole do popisu. Patrzymy co jest w spiżarni i lodówce. Jeżeli są owoce i kremówka ,to kłopot z głowy ,a może wystarczy śmietana posypana kawą lub polana likierem jajecznym .Nam często wystarcza. Jeżeli chcemy mieć bezę np. do tortu egipskiego dodajmy uprażone orzechy laskowe ,do dacquise - daktyle i orzechy włoskie ,a możemy dodać migdały ,rodzynki itp.