Krążki bananowe

Krążki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • babany

    1 kg
  • masło

    30 dag
  • olej do smażenia

    40 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krążki bananowe

Banana obraż ze skórki, odciąć końcówki i pokroić na średniej grubości plasterki.
masło i olej rozgrzać na patelni nastęnie ułożyć na niej babanowe krążki i lekko usmażyć z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku,nastęnie każdy krązek lekko rozbić (np. tłuczkiem).Krążki ponownie ułożyć na rozgrzanym tłuszczu i smażyć ok 30 sekund.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat