Krążki bananowe

Krążki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • babany

    1 kg
  • masło

    30 dag
  • olej do smażenia

    40 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banana obraż ze skórki, odciąć końcówki i pokroić na średniej grubości plasterki.
masło i olej rozgrzać na patelni nastęnie ułożyć na niej babanowe krążki i lekko usmażyć z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku,nastęnie każdy krązek lekko rozbić (np. tłuczkiem).Krążki ponownie ułożyć na rozgrzanym tłuszczu i smażyć ok 30 sekund.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat