Kraszanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    1 kg
  • boczek

    10 dkg
  • cebula biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w plastry i włożyć na patelnię z podsmażonym, drobno posiekanym boczkiem. Przyprawić solą, pieprzem i zielem angielskim i dusić pod przykryciem. Podawać z kiszonym ogórkiem lub surówką z warzyw

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 17.11.2011 23:01
Pomysł ciekawy.
Margo1 13.06.2011 04:17
fajny pomysł
szajba2 26.04.2011 15:55
a my kraszanki robimy z jajek
Barbara55 20.03.2011 16:51
bardzo fajne
Mariolka1 23.02.2011 23:47
pyszności
kielcok1 23.02.2011 15:29
fajne danie ziemniaczane
rakow2 18.12.2010 13:32
lepsze niż kaszanka?
ewelinapac 03.12.2010 15:29
ciekawy pomysł
berys18 20.11.2010 17:03
niezłe
banditka 06.09.2010 09:24
hmm proste i moze być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat