Krakersy na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • jajka

    3 sztuki
  • koperek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • śmietana

    4 łyżki
  • sos grecki

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sos do sałatek, koperek, mąkę jajka margarynę i smietanę wrzucamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy. możemy podlać niewielką ilością oleju. odstawiamy ciasto na godz do lodówki, po czym wałkujemy na cienko, krojimy na małe kawałeczki, smarujemy wszystko zółtkiem i posypujemy solą, jeśli ktoś woli bardziej to kminkiem. ja sama preferuję sól. tak posypane krakercy kładziemy na blasze i pieczemy ok 15 min w nagrzanym do 180 piekarniki. Smakują idealnie z sosem serowym, lub czosknkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 03.06.2012 15:13
fajne
jolax 07.10.2011 22:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat