Krakersy na szybko

Krakersy na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • jajko

    3 sztuki
  • koperek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • śmietana

    4 łyżki
  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krakersy na szybko

sos do sałatek, koperek, mąkę jajka margarynę i smietanę wrzucamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy. możemy podlać niewielką ilością oleju. odstawiamy ciasto na godz do lodówki, po czym wałkujemy na cienko, krojimy na małe kawałeczki, smarujemy wszystko zółtkiem i posypujemy solą, jeśli ktoś woli bardziej to kminkiem. ja sama preferuję sól. tak posypane krakercy kładziemy na blasze i pieczemy ok 15 min w nagrzanym do 180 piekarniki. Smakują idealnie z sosem serowym, lub czosknkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ela15 03.06.2012 15:13
fajne
jolax 07.10.2011 22:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat