Krakersy

Krakersy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 i 3/4 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • ser żółty

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnicę wykładamy mąkę, sól, proszek do pieczenia, rozrabiamy ciasto dolewając wody i oliwy.

Dokładamy te przyprawy jakie chcemy do krakersów np. ja starłam ser żółty Bursztyn na drobnej tarce i dodałam do ciasta. Wyrabiamy ciasto.

Odstawiamy na 10 min. pod ściereczkę.

Dzielimy na 4 części i po kolei bardzo cienko rozwałkowujemy je.

Za pomocą radełka wycinamy paski i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i pieczemy 10-15 min. (trzeba pilnować aby się nie spaliły).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lidzia

08.03.2014 07:17
Lubię krakersy, ale sama nigdy nie piekłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat