krajanka z grysiku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • sól

  • grysik

    125 gram
  • jajko

    1 szt.
  • margaryna

  • miód

  • Cynamon mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować mleko ze szczyptą soli. Wsypać grysik, przez chwilę gotować, a następnie rozklejać na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż powstanie gęste ciasto.
Dodać jajko, wymieszać i rozprowadzić ciasto na opłukanej wodą blasze na grubość 2 cm. Ostudzić, pokroić na kawałki i podsmażyć w niewielkiej ilości rozgrzanej margaryny na złocisty kolor.
Krajankę z grysiku skropić ciepłym sosem z miodu z cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 27.05.2011 07:28
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat