Kowbojska karkówka na grilla.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    4 plastry
  • cebula

    1 szt
  • keczup pikantny

    1 łyżka
  • oliwa

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać bardzo drobno i wymieszać z keczupem i oliwą.Kotlety robić dłonią,obtoczyć w marynacie i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie kładziemy je na grillu i pieczemy z obu stron i dopiero wtedy dodajemy sól i pieprz.
Pyszne sa z ogórkami małosolnymi albo z sałatą w sosie winegret.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 15.01.2014 06:56
znakomicie przygotowane mięsko
Motorek 21.12.2012 09:36
pycha
smakoszek 01.07.2011 15:09
Prawdziwie męska nazwa:)
misia53 05.06.2011 12:04
grilujemy i odpędzamy chmurki....
barbara11561 09.05.2011 17:59
No i juz grilujemy:):)
barbara11561 17.03.2011 08:41
No już wreszcie zaczniemy grilowanie
MAR3STA 26.01.2011 21:34
super smaczne;)
IZABELA29 24.01.2011 10:21
męski obiad.
ben-ka 23.01.2011 15:08
Nie wiem Pacpaw,można spróbować - nie mam grilla elektrycznego a na zwykłej patelni może mięsko być twarde-tego się obawiam.
pacpaw 23.01.2011 13:48
ciekawe jakby smakowała zrobione na patelni grillowej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat